Om bosidan.se

Bosidan.se är en portal för allt som har med ditt boende att göra. Oavsett om du söker ombyggnadshjälp, ett nytt kök eller kanske mäklare eller banker, hittar du dem här.
Läs mer...


Energi > Kaminer/Kakelugnar Leverantörer
Övriga kategorier
Sök lokala återförsäljare här!
 
 
 

Kaminer/Kakelugnar Leverantörer

Nya braskaminer eller nya kakelugnar är inte bara en mysfaktor i ditt hem. Med rätt produkter inom braskaminer och kakelugnar kan du sänka dina värmekostnader under de kalla månaderna. På Bosidan hittar du ledande leverantörer av nya braskaminer och nya kakelugnar. Gå in på våra anslutna företags sidor och inspireras av det stora utbudet av nyheter som finns på marknaden.
 
 
Euronom AB - Kaminer
Vattenmantlad braskamin som värmer hela huset.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Kaminhuset i Nälden
Med HWAM 2600-serien har vi skapat ännu en vacker braskamin som utstrålar stor elegans.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Baxi
Varde braskaminer - vedeldade svanmärkta braskaminer.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Eldmakaren AB
Omedelbar mysfaktor med ett knapptryck... elda oftare i din gaskonverterade eldstad
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Tulikivi Oyj
Vilken eldstad du än drömmer om så finns den hos oss.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Keddy AB - Kaminer och spisar
Låt våra designade eldstäder sätta en unik prägel på ditt hem.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Oscis
Stort sortiment av exklusiva braskaminer. Även vridbara kaminer med friskluftsintag.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Eldoform Sverige AB, Kaminer, Kakelugnar, Braskaminer, Värme.
Hos oss hittar du braskaminer, kaminer, spisinsatser, öppna spisar och vedförvaringar.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Sfinx Solar AB - Kaminer
Värme med högsta komfort. För dig, miljön och plånboken.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Contura
Contura braskaminer är ren njutning i alla väder.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Ariterm Sweden AB
Med DRAG rökgasfläkt behövs ingen skorsten.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
 
 
 
 

Kaminer och kakelugnar ett bra uppvärmningskomplement

Funderar du att skaffa ett uppvärmningskomplement till ditt befintliga värmesystem så kan du välja på braskamin, kakelugn, vedspis, öppen spis murspis eller någon annan typ av kamin. Braskaminen ger hög värme och har ofta en fläkt som gör att värmen sprids effektivt över en större yta. Men en braskamin lagrar inte värmen bra. En täljstenskamin är en tyngre konstruktion som har en värmelagrande effekt. En öppen spis är mest en trivselfaktor då den drar ut mycket varmluft ur huset genom skorstenen, varmluft som måste ersättas med kall luft utifrån. Kakelugnen är en gammal svensk uppfinning som togs fram under 1700-talets vedbrist. Eftersom kakelugnen lagrar och fördelar värmen under en längre tid är det lätt att få en jämn rumstemperatur. Idag finns det nytillverkade kakelugnar som är vattenmantlade vilket betyder att du kan koppla in dem på ditt befintliga vattenburna värmesystem. Har du en gammal kakelugn bör du få den kontrollerad av sotaren. Finns det sprickor i ugnen kanske kakelugnen måste plockas ner och muras om innan den kan användas. På Bosidan hittar du leverantörer av det mesta inom kaminer och kakelugnar.

Länktips: Ventilation, Energieffektivisering

 

Ariterm Sweden AB

Flottiljvägen 15
392 41 Kalmar
Tel: 0771-44 28 50
Fax: 0480-44 28 59

Org.Nr: 556653-3591

Ariterm är en av Skandinaviens ledande tillverkare av uppvärmningssystem för bioenergi. Utveckling och tillverkning sker i Sverige och Finland, två länder med erfarenhet av kyla och vad som krävs för att möta den. Det garanterar att utrustningen är anpassad för nordiskt klimat. Ariterm har hundraåriga traditioner men sjuder av nytänkande och vilja att fortsätta vara i täten inom miljömässig, effektiv och driftsäker uppvärmningsteknik.

Hemsida Karta
 

Baxi

Storgatan 50, Box 654
521 21 Falköping
Tel: 0515-171 10
Fax: 0515-155 13

Org.Nr: 556212-5772

Vår värme - Din trygghet.

Hemsida Karta
 

CaminaEcoTec Sweden AB

Hedbovägen 42, Box 2103
511 02 Skene
Tel: 0141-22 35 00
Fax: 0141-21 00 75

Org.Nr: 556784-1118

Vi på Camina har en mångårig erfarenhet av brasvärmeprodukter. Våra braskaminer, murspisar, kakelugnar, gjutjärnskaminer, kassetter/insatser, skorstenar skänker både värme och trivsel till många i vårt avlånga land. Sedan en tid tillbaka sträcker sig våra ambitioner även utanför Sverige. Med svensk tillverkning och en hög designgrad i ryggen hoppas vi kunna sprida glädje och värme till människor i övriga Europa. Caminas arbete innebär även att erbjuda produkter med förbränningsteknik av modernaste snitt till ett rimligt pris. Våra produkter är typ- och miljögodkända. Om du letar efter en lämplig brasvärmeprodukt - tveka inte, ge oss chansen!

Hemsida Karta
 

Contura

Skulptörvägen 10
285 23 Markaryd
Tel: 0433-751 00

Org.Nr: 556056-4485

NIBE Brasvärme omfattar flera kända varumärken varav Contura är ett. Att vi dagligen arbetar med ett av de fyra elementen – elden, färgar vårt sätt att se på braskaminer. Braskaminer ska inte bara vara värmeeffektiva och tillverkade med största hänsyn till både kvalitet och vår miljö – de måste även vara vackra att se på. Men som alla vet har vi människor olika tycke och smak och det är just behovet av mångfald som inspirerar när vi utvecklar nya produkter. Att förena komfort, kvalitet och design är det som alltid präglar vårt arbete. Säg den som inte uppskattar noggrant utvalda material, harmoniska proportioner, fiffiga finesser och god värmeekonomi. Vi arbetar lika omsorgsfullt med våra traditionella produkter som vi lämnar plats för vår tids smak och trender. Contura-serien är vårt sätt att tolka vår tid och omvärld.

Hemsida Karta
 

Eldmakaren AB

Kvartsgatan 10
749 40 Enköping
Tel: 0171-214 50

Org.Nr: 556268-0438

Eldmakaren har i sin nuvarande utformning varit verksamt sedan 1989 och är nu helt inriktat på egen produktion av gaseldade brasor, flamdekorationer och öppna spisar. Vi är ett starkt expanderande företag, med hög kvalitet och service. Vi tillverkar våra produkter med hjälp av kunniga underleverantörer i närområdet. Före leverans monteras och provas all utrustning vid vårt företag i Enköping.

Hemsida Karta
 

Eldoform

Källvägen 1
171 48 Solna
Tel: 08-446 07 50

Org.Nr: 556716-1822

Eldoform startades år 2004 av Ove Lindén, entreprenör inom bygg och design sedan 1995. Verksamheten var till en början helt inriktad på projektering och installation av skräddarsydda gaseldade öppna spisar. Den unika kompetens som utvecklades ledde senare till flera berikande samarbeten. Under 2007 påbörjades samarbete med belgiska STÛV och Eldoform blev då importör av deras kaminer i Sverige. STÛV är en av de större producenterna av kaminer i Europa och har bedrivit egen tillverkning i 25 år.

Hemsida Karta
 

Euronom AB

Franska Vägen 12
393 56 Kalmar
Tel: 0480-49 90 26
Fax: 0480-870 17

Org.Nr: 556488-3287

Euronom fokuserar på hållbara värmeprodukter - värmepumpar, systemtankar, solfångare m.m. -till privatmarknaden. Företaget har länge legat i framkant inom produktutveckling, med energieffektiva, svensktillverkade produkter. Effektivitet inom framförallt luft/vatten-värmepumpar och systemtankar som uppmuntrar till att kombinera olika värmeslag (t.ex. sol, ved, pellets) för bästa möjliga uppvärmning är grundidén. Hållbar miljö, hållbar värme och hållbara produkter går hand i hand.
Värmepumparna är rostfria, vilket ger bästa skyddet mot väder och vind. Dessutom blir installationerna både snygga och diskreta - som ett silversmycke för villan. Euronoms värmepumpar är paketerade med upp till 14 års försäkring.

När du väljer produkter från Euronom får du snabba svar, personlig service och hållbara, högeffektiva produkter. Till största delen egenutvecklade och svensktillverkade i rostfritt stål.


Hemsida Karta
 

Jøtul AS

Box 1411
N-1602 Fredrikstad

Org.Nr: 502062-1685

Jøtuls värmefilosofi - Värme i varje detalj. Vi har en passion för värme, en passion som brunnit klart sedan 1853 då företaget startade. Många anser att värme är lika med fysisk värme och en mysig stämning, men vår erfarenhet har lärt oss att värme är mer än så. Vi menar att det finns sex olika typer av värme: fysisk värme, behaglig värme, visuell värme, praktisk värme, hållbar värme och miljövänlig värme. Vi kombinerar vår värmefilosofi, Värme i varje detalj, med en rik tradition av detaljerat hantverk. På så sätt skapar vi gjutjärnspisar och kaminer som ger en optimal värmeupplevelse.

Hemsida
 

Kaminhuset i Nälden

Näldenvägen 42
835 40 Nälden
Tel: 0640-204 04

Org.Nr: 556491-2326

Välkommen till Kaminhuset i Nälden. Här hittar du det mesta som behövs vad gäller kaminer och skorstenar.

Vi säljer kaminer, braskaminer, täljstenskaminer, gjutjärnskaminer, kakelugnar, spiskassetter, köksspisar, murspisar och skorstenar.

Hjälp till montering kan vi ordna. Har ni problem med murade skorstenar så har vi möjlighet att lösa detta. Kontakta gärna oss om ni vill veta mer.

Hemsida Karta
 

Keddy AB

Malmgatan 10, Box 542
441 15 Alingsås
Tel: 0322-781 80
Fax: 0322-781 89

Org.Nr: 556114-1887

En eldstad drar blickarna till sig. Därför är design något som vi på Keddy AB lägger mycket energi på när vi utvecklar våra produkter. Vi använder bara de bästa materialen och samarbetar med de mest kreativa formgivarna. Och så låter vi arbetet ta den tid som krävs. För att eld ska bli inredning. Men design handlar inte bara om form, utan lika mycket om funktion. Vi tillverkar våra eldstäder och spiskassetter i gjutjärn. Ett material som formats av extrem hetta och som i kombination med vår unika konstruktion gör att våra eldstäder och spiskassetter tillhör de mest effektiva på marknaden. Samtidigt gör gjutjärnets robusthet att de håller år efter år. Resultatet är eldstäder som tål att användas. Och som får blickarna att dröja kvar. Länge.

Hemsida Karta
 

Oscis

Kungsgatan 23
622 31 Åmål
Tel: 0532-100 30

Org.Nr: 556669-9038

OSCIS AB erbjuder ett brett sortiment av snygga och trygga kaminer till bra priser. Vi samarbetar med etablerade leverantörer som sätter teknisk prestanda, miljö, design och kvalitet i första rum. Vi har även flera modeller av vattenmantlade produkter. Våra kunder är oftast i återförsäljarledet, men vi säljer även direkt till slutkund i de områden där inte återförsäljare är på plats. Är du osäker på vart du skall vända dig så kontakta oss på OSCIS, så hjälper vi till på bästa sätt. En eldstad - braskamin, pelletskamin eller insats - från någon av våra leverantörer ger dig ekonomisk uppvärmning i en exklusivt designad produkt. Trivseln och myset med en eldstad gör det hela komplett! Kaminer ger utöver värme, en vacker möbel och mysiga stunder framför brasan. Att bränslet kommer från skogen och inte bidrar till växthuseffekten värmer på sitt sätt. Förbränningen i våra kaminer är mycket effektiv vilket ger en hög verkningsgrad och mycket låga miljöpåverkande utsläpp. Vi klarar framtidens krav redan idag.

Hemsida Karta
 

Sfinx Solar AB

Hamnvägen 5B
439 52 Åsa
Tel: 0300-54 15 40

Org.Nr: 556710-5399

Värme med högsta komfort. För dig, miljön och plånboken.

Hemsida Karta
 

Tulikivi Oyj

FI-839 00 Juuka Finland
Tel: 358207636000
Fax: 358207636120

Tulikivi är Finlands största förädlare av sten och världens största tillverkare av ackumulerande ugnar. Tulikivi anses vara den bästa tillverkare av ugnar och finns i mer än 200,000 hem över hela världen. En Tulikivi-ugn är inte en kamin utan är uppbyggd som en kakelugn och lagrar värmen länge. Gör Du som så många andra, satsar på en Tulikivi täljstensugn med en vikt på 800-4000 kg, så får du sänkta värmekostnader, lång och skön strålningsvärme, bättre inomhusklimat, liten vedåtgång.

Hemsida