Om bosidan.se

Bosidan.se är en portal för allt som har med ditt boende att göra. Oavsett om du söker ombyggnadshjälp, ett nytt kök eller kanske mäklare eller banker, hittar du dem här.
Läs mer...


Interiör > Mattor Leverantörer
Övriga kategorier
Sök lokala återförsäljare här!
 
 
 

Mattor Leverantörer

En ny matta kan vara pricken över i när du vill förnya ett rum. En matta hjälper dessutom till att dämpa ljud och göra rummet mer inbjudande. Utbudet av mattor är enormt stort med bland annat mattor som är handknutna, vävda, orientaliska, persiska så att du kan hitta mattan som ger just din inredning det där lilla extra. På Bosidan hittar du företag med nyheterna inom golvmattor.
 
 
Horredsmattan AB
Vi tillverkar vävda mattor i plast, garn och en blanding därav.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
CarpetVista.com
Störst utbud av handknutna mattor av högsta kvalitet till lägst pris
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
Kasthall
Kasthall designar och tillverkar unika vävda och tuftade mattor sedan 1889.
Hemsida
Sök lokala återförsäljare
Kontaktinformation
 
 
 
 

Mattor för en komplett inredning

Det är lätt att lyfta utseendet på ett rum med en ny vacker matta. Ett rum blir mer tilltalande med rätt inredning och den sista pusselbiten för att rummet ska bli komplett är kanske en ny matta. Det finns många olika mattor att välja på som handknutna, moderna, rya eller plast m.m. Även heltäckningsmattor har fått ett uppsving. Sist heltäckningsmattor blev populära gick det väldigt fort så produkterna hann inte utvecklas ordentligt. Detta gjorde att heltäckningsmattorna som tillverkades på 1960-70-talet inte höll särskilt hög kvalitet och mattorna fick dåligt rykte. Idag har heltäckningsmattorna förbättras betydligt. De dåliga egenskaperna har jobbats bort och man har istället lagt till positiva egenskaper. Bland annat har mattorna gjorts mindre statiska, mer slittåliga, allergivänliga och lättare att lägga in. På Bosidan kommer du i kontakt med företag som hjälper dig med ditt mattval.

Länktips: Hemtextil, GolvTrapporBelysning

 

CarpetVista.com

Pilotgatan 3
212 39 Malmö
Tel: 040-18 22 70
Fax: 040-18 22 25

Org.Nr: 556458-9207

Välkommen till världens största mattbutik! Tack vare de möjligheter Internet erbjuder kan du köpa handknutna mattor av högsta kvalitet till priser som tidigare inte har varit möjliga. CarpetVista.com lanserades i juni 2005 och drivs av CarpetVista AB, med säte i Malmö. Efter en snabb expansion är CarpetVista nu världens största mattbutik.

Hemsida Karta
 

Horredsmattan AB

Varbergsvägen 460
519 90 Horred
Tel: 0320-21 04 70

Org.Nr: 556195-0097

När vi började väva mattor i Horred på 1950-talet var mycket annorlunda. En trend kunde hålla i sig längre än vad den gör idag. Och en matta var tänkt att hålla livet ut. Så tänker vi än idag. En Horredsmatta är ingen dagsslända som slängs efter ett tag. Det är en matta som inte bara ska passa in i den tid vi lever nu. Den är tidlös. Därför arbetar vi med vävare och designers som förstår att funktion och kvalitet går hand i hand med estetik. Som följer med i utvecklingen av nya material, färgkombinationer och mönster. Men i grunden är det vår hantverkstradition som gör att vi kan skapa mattor av plast, garn eller en blandning däremellan som många tycker om. För det är nämligen den som gör att vi kan väva en äkta Horredsmatta, som ingen annan kan.

Hemsida
 

Kasthall

Fritslavägen 42, Box 254
511 23 Kinnarumma
Tel: 0320-20 59 00
Fax: 0320-20 59 01

Org.Nr: 556518-5880

Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Hemsida